torsdag 16 juli 2015

Lite tankar kring nyförvärven efter gårdagens träning

Gårdagens träning bestod mest i snabba kombinations- samt avslutningsövningar. Den pågick i cirka en timme och bevittnades av cirka 40 personer.

Magyar

På det jag såg, visade han sig vara en bollsäker spelare med bra tillslag. I den första övningen, där det handlade om att via väggspel och platsbyten ta sig fram så snabbt som möjligt visade han, trots några missförstånd, att han har en bra spelförståelse och bra fötter. Jag tycker att alla spelare såg taggade ut, och hade ett mycket bra tempo i övningen. De som jag såg mest av var gruppen med nyförvärven, Linus, Kennedy, Rennie, där den näst sista spelaren hela tiden pushade på varandra. Kung Kennedy verkar vara riktigt sugen på att spela på måndag.

I den tripla avslutningsövningen stack han inte ut nämnvärt, förutom ett helt fantastiskt avslut, där han drämde till bollen från höger-innerposition rätt upp i taket. Via en, förmodar jag, fortfarande darrande ribba. Nästan så att man fick ribba... Det var ett klassiskt Supermac-tillslag. Anfallsövningen bestod också att att tre personer skulle nicka in bollen på inlägg från först vänster, och sedan höger. När inläggen väl kom rätt, såg spelarna rätt vassa ut. Magyar såg helt okej ut i den övningen också, utan att för den sakens skull sticka ut.

Khalili

Kusin till den fem år yngre U-21 spelaren Abdulrahman Khalili. Så nu vet ni det. Khalili visade prov på mycket bra teknik i den första kombinationsövningen, där man via ett tillslag och i högt temps skulle förflytta sig framåt. Trots att han inte har spelat på ett tag, hade han inte sämre tempo än de andra spelarna. Han hade också ett mycket fint sätt att behandla bollen på i mottagningarna; där han via 180-gradersvändningar fick med sig bollen. Kan vara av nytta när man står med ryggen mot motståndarmålet och ska ta sig förbi sin bevakare för att snabbt komma till avslut.

I avslutningsövningen stack han inte ut nämnvärt; han tog sina avslut från höger- eller vänsterinnerposition som alla andra, och gjorde väl mål på en tredjedel av avsluten, vilket väl får betraktas som okej. En stor svårighet som jag lade märket till med Khalili var inläggen. Som jag sa, bestod en tredjedel av avslutningsövningen i att en person slog inlägg till tre centrerade spelare, och där hade vår käre vän Imad stora problem. Det syntes tydligt att han inte var van vid konstgräset, då han sällan fick rätt höjd på inläggen; de kom allt som oftast i maghöjd. Problemet med konstgräs är att man inte kommer "under bollen" vid tillslaget som är fallet vid vanligt gräs. Svårt att "gräva upp" bollen, med andra ord. Vi minns ju alla att Kennedy hade samma problem inledningsvis, så det är bara att ha tålamod. Jag tror dessutom att startsträckan för Khalili när det gäller att vänja sig vid konstgräset är betydligt kortare än för Kennedy, eftersom det inte var allt för länge sedan han spelade i allsvenskan (osäker på om Peking hade konstgräs 2013).

Jag vill betona att detta inlägg har spår av en viss grad amatörism; dels är jag ingen fotbollsexpert, dels är det svårt att dra för stora växlar på en enda träning, där spel på stor plan inte genomfördes. Det blir mer givande att se dem i storplansspel, elva mot elva, där duellspelet är en viktig ingrediens. 

Ingen träning idag, men däremot dubbla pass på fredag. Dock är det osäkert om det är på Årsta eller Söderstadion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar